Türkiye Maarif Vakfı’ndan Pakistan çıkarması
Türkiye Maarif Vakfı’ndan Pakistan çıkarması

Türkiye Maarif Vakfı’ndan Pakistan çıkarması

Mayıs 17, 2023

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile Pakistan'da temaslarda bulunan Türkiye Maarif Vakfı heyeti Pakistan’da bulunan okulların Türkiye Maarif Vakfına devir süreci ile ilgili bir dizi görüşmelerde bulundular.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün'ün bulunduğu heyet ilk olarak Pakistan'da temaslarda bulundu.

Pakistan Federal Eğitim ve Mesleki Öğretim Bakanlığı Müsteşarı Erşad Mirza ile bir araya gelen heyet, Pakistan’daki Pak-Türk okullarının Türkiye Maarif Vakfına devir sürecini ele aldı.

Daha sonra Prof. Dr. Akgün ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran’ın bulunduğu heyet Pakistan İçişleri Bakanı Şehriyar Han Afridi ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının sonucunda Pak-Türk okullarının geleceğine ilişkin ilgili önemli somut kararlara varıldı.

Ziyarete Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cahit Bağcı ile Maarif Vakfı ve Dışişleri Bakanlığı temsilcileri eşlik etti.

Federal Eğitim ve Mesleki Öğretim Bakanlığı Müsteşarı Mirza'yla bir araya geldiğini ifade eden Kıran, FETÖ konusunda yapılan uyarıların, Pakistan makamlarınca anlaşıldığını vurguladı.

Kıran, şunları kaydetti:

"FETÖ okullarının TMV'ye devredilmesi talebimizi yineledik çünkü bu bizim FETÖ'yle mücadelede olmazsa olmazımız. Bu örgüt, okulları aracılığıyla yıllarca milletimizin duygularını sömürdü. Şimdi de var olduğu ülkeleri sömürüyor. Bu istismarın önü kapatılmazsa dün Türkiye'de yaşananlar yarın başka ülkelerde de yaşanır."

Bize Ulaşın

Okulumuz hakkında bilmek istediğiniz her şey için bize yazabilirsiniz.

Soru Sormak için Tıklayın
Bize Ulaşın
Okulunu Seç