Türkiye Maarif Vakfı Afrika Forumu'nda
Türkiye Maarif Vakfı Afrika Forumu'nda

Türkiye Maarif Vakfı Afrika Forumu'nda

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün başkanlığındaki heyet Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nda Afrikalı heyetlerle buluştu. 

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliği iş birliğinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda düzenlenen 2. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dışişler Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, bazı Afrika ülke Başbakanları ve bakanları ile yurt içinden ve Afrika'dan birçok iş adamının katılımıyla, açılışı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasına, forum dolayısıyla İstanbul'da bulunan katılımcıları misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek başladı. 

Türkiye Maarif Vakfı’nın Afrika’daki faaliyetlerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyadaki en büyük diplomatik temsilciliğimizi, bir Afrika ülkesi olan Somali'de açtık. Büyükelçiliklerimizin yanında TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı, Anadolu Ajansı, Türk Hava Yolları gibi kurumlarımızla kıtadaki varlığımızı yaygınlaştırdık. Afrika kıtasında ise 11 ülkede 12 müşavirimiz vardı, şimdiyse 26 ülkede 37 müşavirimiz var." dedi.

Foruma katılan Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Akgün, Afrikalı heyetlerle görüşerek, Türkiye Maarif Vakfının Afrika’daki faaliyetleri ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi.

Bize Ulaşın

Okulumuz hakkında bilmek istediğiniz her şey için bize yazabilirsiniz.

Soru Sormak için Tıklayın
Bize Ulaşın
Okulunu Seç